Törölközők és más szépségek

Törölközők és más szépségek

2018 törölköző trendjei

2018. február 03. - armona.hu

Január minden évben a legnevesebb kiállításokat hozza el a textilrajongók számára, 2018-ban sincs ez másként, lássuk hát, milyen újdonságokkal rukkoltak elő a gyártók, mi mindent tartogat számunkra az idei év!

bath-jl-07.jpg

Mindjárt január elején került megrendezésre a legnagyobb, legrangosabb és legtöbb újdonsággal szolgáló mustra, a Frankfurti Heimtextil, nem sokkal ez után Párizs adott otthont a Maison & Objet-nek, végül Salzburgban a Casa lakástextil kiállítást láthattuk.

bath-jl-01.jpg

A legnagyobb értéke ezeknek a kiállításoknak talán nem is az újdonságok első kézből megtapasztalható varázsa, hanem az a mindent elsöprő erejű inspiráció, amit a megszámlálhatatlanul sok kiállító, textiltervező és kreatív műhely nyújtanak az odalátogatónak. Ezekre a seregszemlékre időzíti minden piaci szereplő legújabb, az aktuális évet meghatározó kollekcióját, ilyenkor érzékelhetőek először az új design és színtrendek is.

palma_1.jpg

A fürdőszobai textíliák terén a legfontosabb trend idén a digitális print technológiák megjelenése a különböző textil felületeken, melyek alkalmazásával a korábbi színezési eljárásoknál sokkal élénkebb tónusok és szebben kirajzolódó motívumok alakíthatóak ki. Ezt az eljárást elsősorban a velúr és a nagyon sűrű szövésű mikro-frottír alapanyagból készült termékeken alkalmazzák a gyártók, mert ezeken a felületeken érvényesülnek leginkább az új technológia által láthatóvá váló különleges karakterisztikák.

digital_1.jpg

new_trends_1.jpg

Idén is sok új szín került a törölköző tervezők palettájára, legmeghatározóbbak ezek közül a sok év után újra visszatérő lila, az ősi tradíciók feltámasztásának megkerülhetetlen velejárójaként az indigó különböző árnyalatai, a közhiedelemmel ellentétben megnyugtató hatású élénk piros, és a tavaly nagy sikereket elkönyvelt korall szín egy világosabb és kicsit a rózsaszínhez közelítő árnyalata.

beach_trend_1.jpg

daisy_1.jpg

korall_szinek.png

Továbbra is hódítanak a földszínek, barnák, szürkék, taupe színek ezernyi variációja jelent meg újraértelmezve megannyi gyártónál, de ugyanilyen erősen tartják magukat a kék szín különböző árnyalatai, elsősorban a strandtörölközőkön találkozhatunk megannyi türkiz, azúr, égszínkék tónussal.

beach_1.jpg

beach_trend_2.jpg

natural_1.jpg

A tavalyi évet erősen meghatározó aquamarin és korall színek is visszaköszönnek a kollekciókban, és természetesen idén sem maradhatnak el a nyári termékekre jellemző élénk narancs, papaya, és pink árnyalatok.

beach_3.jpg

Minták terén üde színfolt az ősi japán technikák által inspirált motívumok megjelenése, az egymásra lapuló virágszirmok, a pillangószárnyakat idéző formák, és a különböző absztrakt alakzatok. A természeti formák továbbra is domináns szerepet töltenek be a kollekciókban, elsősorban a filodendron levél és a pálmalevelek lesznek az idei trend meghatározó elemei, de érdekes összefonódás tapasztalható az alapvetően art-déco által ihletett ornamentikus minták és az említett növényi minták között több gyártó repertoárjában.

palma_2.jpg

13.png

Az armona.hu törölköző webáruház kollekciójában már megtalálhatóak a legújabb trendek képviselői, gyere és győződj meg róla személyesen a www.armona.hu címen!

Cikkünkben a heimtextil.messefrankfurt.com képeit használtuk fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://armona.blog.hu/api/trackback/id/tr6713627632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása